logga_transp

Klicka på knapparna eller bilderna för mer info.

Nyheter:

I helgen var det dax för de vilda busfröna att flytta till deras nya hem. Vi önskar er Lycka till och ser fram emot att träffas när det passar.
2 av valparna Nikita och Sila stannar kvar i kenneln och Mimmi som har Lexie har vi sålt på halvfoder. Nu ska mamma Ella få gå en rallylydnadskurs och bara ha roligt efter ha fött upp och fostrat dessa härliga individer.

Lapplandia's Odessa Valeria kallas numera Lo och bor i Öjebyn hos Annelie och Mattias med deras fina dotter Signe.

Lapplandia's Odessa Volya kallas numera Lexie och bor i Bjurfors, Skellefteå hos Mimmi, De har sedan tidigare Tessa och Eevee i deras familj från oss.

Lapplandia's Odessa Nikita.
stannar kvar hos oss i kenneln. Vår son Gustav har döpt honom efter sin lillebror som bor i Odessa, Ukraina så att han kommer att ta extra mycket hand om honom <3

Lapplandia's Odessa Kostya kallas numera Zorro och bor i Skellefteå hos Leif och Helen. De har sedan tidigare Uno en morbror till Zorro från oss. 

Lapplandia's Odessa Sila har flyttat till vår dotter Nadja som bor i Luleå.

Nu är valparna snart redo att flytta till sina nya familjer. Igår var det dax för vetrinärbesök med ögonspegling mm hos Gertrud i Skellefteå. Alla var Ua på ögonen, testiklarna på killarna var på plats och de fick alla en ok - stämpel. Det blev ett litet äventyr där det är tur man har goda vänner som ställer upp, när kopplingen på min bil lade av så det blev Rosa bärgaren som fick köra den till verkstan för vidare koll.

Tack Anna Blomgren, Piteå som fotade våra 7 veckors valpar när ni kom och hälsade på <3
Fler bilder finns här

Killarna 7 veckor

Tjejerna 7 veckor

Förra helgen åkte jag och Patrik på semester till fjällen. Vi hade några lugna och sköna dagar i Miekak. Lite fisk blev det med hem fast en riktig baddar röding lämnades kvar med min krok, hoppas att den väntar på mig tills jag kommer tillbaka. Hemma skötte Molly, Mimmi och Gustav våran Sheltieliga. Tack <3

Här kommer lite kort på våra valpar veckor när de var ca 5 veckor. Mer bilder finns på kullens egna sida

Söndag den 3 Mars bjöd vi in Bridge kullen, som blivit 9 månader på pälsvårdsdag. Vi startade med en lång härlig promenad på skoterspåret där hundarna kunde springa lös och busa på skaren. Efter fika så badade, fönade och trimmade vi hundarna och avslutade dagen med taccos. En riktig toppendag för både två och fyrbenta.

Lapplandia's Diamond Bridge "Ture" 9 mån.

Nu har Odessa kullen hunnit bli 3 veckor gamla och Malin har varit på besök och fotat gänget en första gång. Deras stamtavlenamn är också klara och de har nu fått sina egna reg.nr.
Nu kommer det bli fulllt upp hos oss här framöver med bus och äventyr samt besökare <3
Fler bilder hittar du  här

Vår halvfodertik Lapplandia's Sylveon "Vilja" gjorde debut på en innofficiell utställning i Vindeln den 23/2 med sin matte Sofia Eklund, Piteå. Vilja tyckte det var riktigt roligt och visade sig glatt i ringen, hon blev både BIR samt BIG 1 valp i 4-9 månader bland många fina hundar. Grattis till team Eklund och Tack för 2 trevliga dagar tillsammans.
Vår kille Lapplandia's Crystal Bridge "Assar" blev BIM valp.
Stort Tack till Kim Jonsson på Empericals kennel som fotade  våra älskade fyrfotingar.

Lapplandia's Lucky Clover "Uffe" 5 mån, kom och tittade på i Vindeln. Han fick både miljöträning och lite pälsvård sedan somnade han så gott på trimbordet, med fullt av hundar runt om sig. 

Sofia med Lapplandia's Sylveon "Vilja" 5 1/2 mån.

Nu har Ella & Xeos valpar kommit till världen!

På torsdagskvällen den 31 jan, dygn 60, stökade vi på som vanligt i köket och förberedde oss för valpning. Ella hade haft förvärkar så vi väntade oss valpar under natten. Plötsligt går vattnet när hon ligger i sin biabädd, jag skyndar mig att fixa till det sista och just när jag ska ta i Ella och bära henne ner till valplådan kommer första valpen, en Blm tik, kl 19.05. Patrik hade just kommit hem från jobbet och hade satt sig ner för att se hockey när jag ropade på honom. Jag tog valpen och Patrik bar Ella då vi går ner till valprummet där resten av gänget föddes. Läs mer på aktuell kull

Vi har nu gjort en egen sida för våra valpköpare. Där finns det Facebook-gruppen, instagram, länkar och vårt skötselrådshäfte på en pdf-fil som ni gärna kan skriva ut om ni vill.
Ni hittar knappen i fliken valplådan. För att ta er in på sidan behöver ni ett lösenord av oss. Vi har lagt in lösenordet i Lapplandia's facebook grupp, men det går också att bara höra av er så skickar vi det till er. Som nya valpköpare hos oss får ni givetvis inbjudan till denna sida vid valpköp.

Nu börjar det närma sig för Ellas födsel av sina och Xeos valpar. Vi håller tummarna att allt ska gå bra. Valplådan och allt inför valpningen är klart, ute har Kung Bore slagit till med kylan!
Det har i flera veckor legat på ca - 20 grader så vi håller på med inomhussysslor samt ligger under en stor värmefilt, min bästa julklapp, och myser inne i värmen♦♦♦♦♦

Brorsorna Viggo och Assar har varit på deras första inofficiella utställning i Bureå. Viggo vann, de fick båda Hp och tyckte det var riktigt roligt. Assar var rätt stolt med svansen rakt upp, så det får vi träna på men båda fick fina kritiker.
Tack Kim som fotade killarna och för en riktigt rolig vecka, då vi hunnit umgås.

Tiden går fort och vi tackar för att vi får följa med våra valpköpare på resan med era valpar i era nya hem. Detta är bilder på Lycka och Arons valpar som nu hunnit bli 4 månader.