logga_transp

Klicka på knapparna eller bilderna för mer info.

Nyheter:

Nu känns det som hösten har kommit till Norrland. det har varit regn och rusk senaste veckan, Patrik har börjat om att arbeta och det blir mörkt på kvällarna. Sila har flyttat hem till Emmy/ Nadja igen efter en sommar hos oss då hon fått vara på kollo med brorsan och gänget medan matte arbetat på SSAB. Igår åkte vi till ett regnigt Överkalix för dagen och där blev Lapplandia's Odessa Nikita BIR- valp. 

Min vän, hjälte och kämpe, Underbara Anki bjöd mig på lunch och sedan fick jag välja en fin present, ett silverhalsband som jag kommer att bära runt min hals. Mimmi och Molly skötte alla hundar och efteråt åkte vi till Rambobanan i N. Yttervik och hundarna fick prova på massa spännande utmaningar samt busa och köra lite agillity.

Eevve, Ella, Nikita och Sila provade på gungan.

 Lexie 6 månader vågade sig längst upp i gallertrappan med hjälp av matte Mimmi och mormor Saga, 9 år sprang också upp alldeles själv.

Malå Brukshundsklubb anordnade rallylydnad för nybörjare, en fredag under sommaren.
Lapplandia's Rainbow Bridge "Trolla"
med sin matte Malin Johansson fick 2 godkända rundor och har nu erövrat titeln RLD N. Grattis till er och Lycka till i fortsättningsklass, Ni är så dukiga! och jag fortsätter att kämpa på med Trollas mamma Ella..... snart så:)

Vi har spenderat helgen i Sjulnäs, Piteå från Torsdag- Söndag tillsammans med goda vänner och många hundar.  På Torsdagkväll var jag på bilbingo för första gången på många år, tyvärr blev det ingen vinst men spännande och trevligt var det. På Fredag hade vi bjudit in till lite utställningsträning i Sjulnäs för de som hade möjlighet och var intresserade.

Lördag var det Shetland Sheepdogsklubbens egna utställning i Böle IP. Många Lapplandiahundar var där och det var en solig och fin dag. Våran kille Lapplandia’s Odessa Nikita blev BIM valp och totalt var 14 hundar från vår uppfödning anmälda. Det var en sådan dag jag hade velat förvandla mig till en bläckfisk och hunnit prata och hjälpa alla mera ♦♦♦

Ni var så duktiga och jag hoppas ni inte är helt avskräckt och provar på någon fler gång.
Tack Zandra Berglund som föreviga denna dag med att ta så många fina kort på alla Lapplandiare.

BIM- valp Lapplandia’s Odessa Nikita 5 1/2 månad.

Vår uppfödargrupp blev 2 med HP.
Den bestod av tre kombinationer L. Eclipse Solis "Shilou", L. Sylveon "Vilja", L. Crystal Bridge "Assar" samt L. Golden Bridge"Viggo"

Lapplandia's  Lucky kull har hunnit bli 10 månader och för några veckor sedan kom systrarna Tova och Tyra och hälsade på med sina ägare på en pälsvårdsdag, systrarnas bror Ulf har varit hit tidigare och fått hjälp eftersom han inte hade möjlighet att komma denna dag.
Både Tova och Tyra hann leka och busa och blev så fina och jag hoppas deras ägare fick med sig värdefulla pälsvårdstips för framtiden ❤️

Vi har haft några trevliga dagars besök av Berit från Bollnäs. Vi hann med att  besöka några vackra platser här uppe i Norrland tillsammans med hela vårat hundgäng.
En vacker plats som kallas Grodkällan var en riktigt fin plats som ligger utanför Arvidsjaur samt en kvällspromenad med dopp på ett alldeles underbart hemligt ställe <3
På onsdag hade  kurs med Berit om grooming och utställning. Tack för trevliga dagar tillsammans min vän <3

Ett trevligt utflyftsmål var grodkällan som vi besökte.

Denna vecka har jag och hundarna tillbringat i Hedträsk i min barndomsby, där min syster och bror bor kvar med deras familjer. Känner själv att jag längtar mer och mer tillbaka dit ju äldre jag blir och så perfekt när man har hundar att ha skogen direkt bakom husknuten!
Så jag tog  husvagnen dit och bara njöt. Vi gick på promenader efter Nasaleden mm.

Vi har även fått förmånen att ha vår halvfodervärds tik Vilja här med oss medan hennes familj är utomlands några veckor. 

På onsdagskvällen var vi och tittade på en agillytävling i Skellefteå, då Alice, Adele och Shilou tävlade. Denna gång gick det bäst för Adele som vann agilityklassen men tyvärr var 53 hundradelar för långsamma för en pinne:(

Hedträsk, min barndomsby och ett av mina paradis på jorden

Vi gick efter den fina Nasaleden

Här har bävrarna sitt uppehälle.

Harry med sin nya familj Thony och Erika
samt dottern Tilde.

Vårt lilla charmtroll Starbelle Skyfall "Harry" har bott på prov i Skellefteå hos Thony, Erika och Tilde Eklund i ca 2 månader och de alla har trivts så bra tillsammans. Tilde har börjat agillityträning med Harry och han njuter och får full uppmärksamhet. Vi önskar er alla nu lycka till tillsammans med er Harry i ert liv och hem och hoppas och vet att vi får träffa varandra mycket.

När jag hälsade på hos Tilde med familj och vi  bla. var till vetrinären för besiktning, hade pälsvårdskurs mm så såg jag ett papper på deras kylskåp som Tilde skrivet på skolan, när de hade en uppgift att argumentera för något de ville!  Jag tyckte den var så klok och fin så jag frågade om jag fick dela den på vår hemsida nu när hon blivit hundägare till Harry och det fick jag!
 

Därför vill jag ha en hund.!!
Mina föräldrar vill inte köpa hund än men jag vill. Min åsikt är att jag vill ha en hund för det hade blivit mycket bättre även om det är bra. För min mamma har gjort sig illa för ca 1 år sedan och hon måste vila.

För det första, jag vill ha en hund för det hade blivit mycket bättre för min mamma och pappa gillar att vara ute och gå och springa och då kanske man blir ännu mer motiverad att gå ut.

För de andra, jag tror att man mår bättre själv om man har någon att ta hand om och man kanske blir mer aktiv.
Man får mer solljus och blir gladare. Tänk dig att ha en som alltid är glad skulle inte du vilja det?

För det tredje, lär man sig nya saker man inte visste om hundar och till exempel så slipper jag vara ensam ibland om mamma eller pappa är på jobbet så kan jag vara med hunden.
Det hade vart roligt att kunna leka med den det skulle vara kul, roligt och skoj.

Så det är derför jag vill ha en hund. Nu när vi flyttar har jag planerat rutiner till exempel när man ska vakna och så. Jag har också planerat vilka saker vi ska köpa och vart dem sakerna finns men nu har jag väntat i tio år och jag får samma svar oftast så nu är det dags.Lycka till nu Tilde med familj för nu har ni blivit hundägare och världens bästa till goa, glada och underbara Harry <3

Nu är utställningssäsongen här och det är många av våra valpköpare som anmält sig till Sssk specialen i Böle den 13 juli,  14 stycken Lapplandiahundar är anmälda !!! 

Denna folder finns till för våra valpköpare under Valplådan- För våra valpköpare- utställningstips-lösenordskyddat, kommer ni inte ihåg lösenordet så kontakta mig. 

Jag vill  att ni alla läser igenom Berit Linds utställningsråd och tips. Tränar och är förberedda, precis som om man anmäler till en agillity eller rallylydnadstävling.

Det är i pdf format så att ni kan skriva ut det. 

Berit kommer att hälsa på oss och vara här några dagar och är det någon av våra valpköpare eller andra intresserade så har hon planerat utställnings och groomingkurs kvällstid onsdag den 3 Juli.
Är ni intresserade så skynda er att kontakta mig!

 I helgen har vi varit i Vännäs. På Lördag var det utställning och Lapplandia's Sylveon "Vilja" fångade domarens hjärta och tog Cert och blev placerad btkl 2 på sin debut i juniorklassen!
Detta kändes och var extra speciellt roligt eftersom det är kennel Lapplandia's första egen uppfödda hund som tar ett cert! Grattis Sofia Eklund, Piteå som är ägare till Vilja. Vi visade även vår uppfödargrupp med 4 kombinationer och 4 olika tikar och domaren gav oss ett HP. Det gick verkligen inte så bra att visa dem tillsammans men vi får träna på, så både hundarna och vi får mer vana.... 
Vill ni se mera gå in på resultat.

 Jag och Vilja fångas på bild av Zandra Berglund när vi firar med att pussas 

Lapplandia's Sylveon "Vila" 9 månader

Vår uppfödargrupp med 4 kombinationer:
Viggo, Vilja, Adele och Disa

Lapplandia's Golden Bridge "Viggo" 1 år

Gustav och Nikita 4 1/2 mån.

Lycka tyckte om Trollas gris och var på lekhumör.  ⇒

Gänget och jag och Gustav har varit och hälsat på Malin och Trolla i deras stuga. En riktigt varm och solig dag fick vi och hundarna busade och hade så roligt. Tack Malin att du tycker om och är så duktig på att fota och dela med dig av bilderna. Hon hade kameran redo och passade på att ta flera härliga bilder på gänget. Här kan ni se fler bilder.

Nu är sommaren här och Vi firade Sveriges nationaldag genom att åka till Burträsk där det var en inofficiell utställning i stekande sol. Hela Odessakullen var där och visade upp sig i ringen av sina duktiga ägare och sedan så passade vi på att ta en gruppbild av dessa härliga 4 månaders valpar. Jenny och Uffe från Lycka och Aron kullen kom till oss på onsdagen så vi fick lite extra tid med lek och pälsvård innan utställningen.